Chutný olej pro přípravu (nejen) asijských jídel Rostlinny olej získávany ze sezamovych semen. Kromě běžného použití jako kuchyňsky olej v jižní Indii se často používá pro...
Chutný olej pro přípravu (nejen) asijských jídel Rostlinny olej získávany ze sezamovych semen. Kromě běžného použití jako kuchyňsky olej v jižní Indii se často používá pro...
Chutný olej pro přípravu (nejen) asijských jídel Rostlinny olej získávany ze sezamovych semen. Kromě běžného použití jako kuchyňsky olej v jižní Indii se často používá pro zlepšení chuti jídel v čínské a korejské kuchyni, v menší míře také v kuchyni jihovychodní Asie. Olej lze použít ve studené i teplé kuchyni. Má svoji specifickou chuť. Přidává se do salátů, pomazánek, marinád, do sladkych jídel, ke zjemnění omáček i třeba při přípravě hummusu.
Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina téměř bez vůně
Relativní hustota: při 20 °C cca 0,917 g/cm3
Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 42 %, linolová (C18:2) cca 41 % a palmitová (C16:0) cca 9 %; sezamol, vitamíny E a A, lecitin
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.