Nejvyšší možná kvalita prvního lisovaní za studena z kontrolovaného ekologického zemědělství Filipín.
Panenský kokosový olej se získává šetrným zpracováním kokosových ořechů na ostrovech Filipíny, kde jsou rostliny pěstovány v certifikovaném režimu BIO. Pro výrobu oleje jsou vybírány mladé, ale zralé plody, které se oloupou a kopra zevnitř se na jemno nastrouhá. Takto vzniklá jemná drť se následně zahřeje na maximálně 42°C, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty bez vody se pak metodou lisováním “za studena“ získává prvotřídní kokosový olej.
Typickou vlastností pro panenský kokosový olej je to, že si do teploty okolo 23°C zachovává pevné skupenství, zatímco po překročení této teploty přechází do tekutého stavu.
Jedinečnost kokosového oleje spočívá v obsahu přibližně z 86% z nasycených tuků, které se v těle zpracovávají přímo na energii a nikoliv do tukových zásob.
Příklady použití kokosového oleje:
Je tepelně stabilní až do 200° C, takže se hodí na smažení, v orientální kuchyni, při výrobě cukroví, ale i při jednoduchém mazání pečiva.
Dá se výborně použít jako náhrada běžného tělového mléka, nebo krému. Krásně se vstřebává do pokožky a nezanechává mastný film.
Je výborný na vlasové zábaly, protože může působit i proti vypadávání a lámavosti vlasů.
Hodí se jako masážní prostředek pro svoji příjemnou vůni a snadné vstřebávání. Pokožku zanechává hladkou a pružnou.
Zklidňuje pokožku po opalování a výborně se hodí i jako balzám po holení na přecitlivělou pleť.
Domácím mazlíčkům dokáže pomoci s posílením imunity a zlepšením kvality jejich srsti.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.